Aukje Jansen

Integrale praktijk voor supervisie, coaching en lichaamswerk

In mijn praktijk komen regulier en complementair samen. Simpelweg omdat ze elkaar nou eenmaal versterken waardoor de impact groter is.

Aukje Jansen

Allesomvattend en diep persoonlijk

Mijn benadering in therapie en persoonlijke groei is allesomvattend en diep persoonlijk. Ik geloof in een holistische aanpak, gericht op de complete mens: lichaam, geest en emotie.

In mijn praktijk breng ik reguliere en complementaire methodes samen, wat resulteert in een versterkte impact.

Wat kunnen we o.a. gebruiken:

  • Supervisie en Coaching: Inzicht in patronen en mechanismen, met focus op bewustwording en reflectie.
  • Guasha Therapie en NFD (Neuro Fascia Dynamics): Lichaamsgerichte therapieën voor het vrijmaken van opgeslagen afvalstoffen en emoties.
  • EMDR: Een therapeutische techniek om traumatische herinneringen te verzachten en nieuwe, positieve verbindingen in het brein te stimuleren.
  • Energetisch Lichaamswerk en Reiki: Behandelingen gericht op het herstellen van energiestromen in het lichaam, bevorderend voor zowel fysiek als emotioneel welzijn.

Maar mijn werkwijze omvat zo veel meer dan dit en is volledig gericht op wat jij nodig hebt om jezelf eindelijk wat beter leren begrijpen en meer ruimte gaan voelen om meer in je eigen licht te gaan staan.

Wanneer kunnen we samenwerken?

Voel jij dat het tijd is voor een shift? Voel je je geremd of geblokkeerd fysiek, mentaal of energetisch? Of zit je in een verwerkingsproces en kun je daar wat ondersteuning bij gebruiken?
Wil je jezelf eindelijk wat beter leren begrijpen en meer ruimte gaan voelen om meer in je eigen licht te gaan staan?

Dan kan ik je zeker begeleiden!

En als je op zoek bent naar meer grip op je leven, dan ben je bij mij absoluut op de juiste plek.
Dus, voor iedereen die zich aangesproken voelt: ontwikkeling is niet alleen voor momenten van pijn of directe problemen. Het kan ook een proactieve stap zijn in jouw proces en levensreis, een soort APK voor jezelf.

Jij bent:

  • Gemotiveerd en bereid te investeren
  • In staat en bereid om echt op een dieper niveau naar jezelf te kijken en daarin stappen te zetten
  • Vol vertrouwen dat mijn aanpak jou verder gaat brengen.

Maar… Er bestaat geen licht zonder donker.

Het kan nodig zijn net even wat dieper in het donker te zakken en aankijken wat er geheeld of bekeken mag worden. Je emoties staan centraal.

Energy in motion!

Veel van wat we voelen en meemaken zetten we vast in ons systeem. Samen kijken hoe we hier beweging in kunnen krijgen. Via bewustwording en lichaamsgericht werk.

Ik bied een veilige plek in mijn praktijk aan huis, als onvervalste spaceholder*.

Meer over mijn werkwijze

In onze gehaaste ‘hoofd-samenleving’ is de kracht van voelen onmisbaar. Ik combineer denken, reflecteren, beredeneren, rationaliseren, analyseren met voelen. Ik voel veel, ik voel veel aan en ik doorvoel veel. Dat maakt soms teer en kwetsbaar. But we live, learn and grow. Elke dag opnieuw. En juist daarin zit kracht!

Inmiddels weet ik mijn persoonlijke eigenschappen en alles wat ik tot nog toe heb mogen leren om te zetten naar een integrale werkwijze. Al sinds 2010 werk ik met liefde en toewijding aan mijn praktijk. Na 13 jaar merk ik nu bij mezelf dat er veel aan het verschuiven is; ik ga meer ondernemen vanuit vertrouwen, liefde en nog meer holistisch. Wij mogen ook echt naar onszelf kijken in plaats van het continu leveren van een uitputtingsslag en bewijzen dat we wel goed genoeg zijn. Je bent al! Je neemt al ruimte in! Je mag keuzes maken!

*’Holding space’ werd zo’n tien jaar geleden door Heather Plett benoemd en uitgelegd als “liefdevolle ruimte openhouden voor groei en ontwikkeling”. Het betekent dat je zodanig naast iemand kunt staan dat de ander zich veilig genoeg voelt om kwetsbaar te zijn: “I hold space for you to be you.”

Voor mij is het heel belangrijk dat je echt een JA voelt. Dan ga ik ook aan en laat ik me niet afremmen, want die ja voelt voor mij als toestemming.

Intervisie en intervisie-coaching

Naast het werk in mijn praktijk aan huis werk ik ook op locatie voor organisaties waar ik intervisie en intervisie coaching verzorg. Ik specialiseer mij in de zorg, onderwijs en gemeentelijke sector, waarbij ik mijn uitgebreide ervaring inzet om professionals te ondersteunen. Intervisie is een effectieve methode van peer coaching, gericht op het samen analyseren en oplossen van werkgerelateerde vraagstukken. Het versterkt de professionaliteit door:

Verbeterde samenwerking: Creëert een sterkere band tussen collega’s.

Inspiratie en creativiteit: Biedt nieuwe perspectieven en oplossingen.

Zelfinzicht: Vergroot begrip van eigen handelen en vaardigheden.

Gedeelde kennis: Stimuleert leren van elkaars ervaringen.

“Hoe hard je ook aan het gras trekt, het gaat echt niet harder groeien.”